16th INTERNATIONAL HANDBALL TOURNAMENT „LOKOMOTIVA CUP“

 

TOURNAMENT RULES

 

U 2000

U kategoriji  U – 2000 igra se na principu “svako sa svakim” . Ukupan broj ekipa je šest (6) . Utakmice se igraju 2 x 30 minuta. Po završetku odigravanja svih utakmica ekipa koja je zauzela prvo (1) mjesto na tako formiranoj tabeli je pobjednik turnira.

 

U – 2002

U kategoriji U 2002 se takmiči šesnaest (16) ekipa podjeljenih u četiri (4) grupe  (A, B, C, D). U grupama se igra na principu “svako sa svakim”. Po završetku grupa po dvije (2) najboljeplasirane ekipe će izboriti plasman u četvrtfinale .

Ukrštaju se po sledećem principu:

A1 –C2 , C1 – A2 , B1 – D2, D1- B2

Pobjednici četvrtfinalnih utakmica izborit će plasman u polufinale I borit će se za plasman od prvog (1) do četvrtog (4)  mjesta .

Ukrštaju se po sledećem principu:

Pobjednik (A1-C2) i Pobjednik (C1-A2)

Pobjednik (B1-D2) i pobjednik (D1-B2)

Poraženi iz četvrtfinalnih utakmica borit će se za plasman od petog (5) do osmog (8) mjesta.

Trećeplasirane ekipe iz grupne faze razigravat će za plasman od devetog (9) do dvanaestog (12) mjesta.

Četvrtplasirane ekipe iz grupne faze razigravat će za plasman od trinaestog (13) do šesnaestog (16) mjesta.

  

U 2004

U kategoriji U 2004 se takmiči dvanaest (12) ekipa podjeljenih u tri (3) grupe  (A, B, C).

U grupama se igra na principu “svako sa svakim” . Po završetku grupa po dvije (2) prvoplasirane ekipe će formirat dvije (2) nove grupe (D i E)  sa  po tri (3) ekipe gdje će igrati na principu “svako sa svakim” . Po završetku novoformiranih grupa igrat će se polufinalne utakmice  kao i utakmice za plasman od prvog (1) do šestog (6) mjesta.

Takođe po završetku  grupa po dvije (2) trećeplasirane I četvrtoplasirane ekipe  će formirat dvije (2) nove grupe (F i G)  sa  po tri (3) ekipe gdje će igrati na principu “svako sa svakim” . Po završetku novoformiranih grupa igrat će se utakmice za plasman od sedmog (7) do dvanaestog (12) mjesta.

 

U 2006

U kategoriji U – 2006 igra se na principu “svako sa svakim” . Ukupan broj ekipa u ovoj kategoriji je pet (5).  Utakmice se igraju 2 x 15 min. Po završetku odigravanja svih utakmica odigrat će se polufinalne utakmice i to prvoplasirana ekipa sa četvrtoplasiranom a drugoplasirana sa trećeplasiranom. Poražene ekipe u polufinalu igraju za 3 mjesto a pobjednici polufinalnih utakmica igraju u finalu.